Galerie de imagini iarna


Galerie de imagini iarna, poze cu natura iarna, peisaje de iarna superbe.

Iarna

Mos Craciun

Cadouri

Omulet de zapaza

Imagini Sarbatorile de iarna, superbe


iarna


iarna


iarna


iarna


Sebari/urari cu ocazia sarbatorilor de iarna, Craciunul, Anul Nou


Sarbatoarea Nasterii Domnului sa va aduca alaturi de cei dragi la masa belsugului si a implinirilor pe toate planurile. Craciun Fericit!

Un an nou mai fericit, Cu de toate garnisit, Sanatate si iubire Si cu multa fericire!
De sfintele Sarbatori sa deschidem usa pentru oaspeti dragi, si inima pentru speranta bucurie si lumina. Sa fim mai buni si sa privim inainte cu incredere, stiind ca daca avem credinta, drumul din fata noastra va fi presarat cu impliniri. 


Craciun Fericit cu sanatate! Domnul sa iti dea de toate: un strop de fericire, unul de iubire, unul de noroc, toate la un loc!

Se spune ca in seara de Craciun, la fiecare clinchet de clopotel o dorinta se indeplineste! Iti urez sa petreci sarbatorile cu sufletul plin de dorinte, in clinchet de clopotei! Craciun Fericit!

Colinde romanesti, vechi
 

Originile Craciunului

Craciunul sau Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos  este o sarbatoare crestina care se serbeaza in data de 25 decembrie (conform calendarului gregorian) sau 7 ianuarie (conform  calendarului iulian) în fiecare an.


Aceasta Sfanta Sarbatoare este serbata peste tot in lume de mai bine de 2000 de ani, avand diferite traditii si obiceiuri.

Obiceiuri si traditii la sarbatorile de iarna


Craciunul Traditii si Obiceiuri

Sarbatorile si obiceiurile populare,  numite sarbatorile de iarna sunt cele mai frumoase sarbatori din tot anul, prin prisma faptului ca poti petrece mai mult timp cu cei dragi tie. Perioada este deschisa si inchisa de sarbatori prefatate de ajunuri, atat de ajunul Craciunului, cat si cel al Boboteazei, si intre aceste mari sarbatori se sarbatoreste revelionul,trecerea dintre ani noaptea Anului Nou

Principalele sarbatori din aceasta perioada a sarbatorilor de iarna sunt atata Craciunul si Anul Nou cat si sarbatoarea Bobotezei, aceaste  sarbatori au fost sarbatorile de-a lungul timpului atata ca evenimente importante independente cat si de incepere a unui an nou.

La noi in Romania se  folosesste , pe langa calendarul oficial, recunoscut de stat si de Biserica, un anume calendar neoficial  numit "calendarul popular" ,acest calendar a fost creat de popor de-a lungului anilor si sa transmis mai departe din generatii in generatii. 

Deosebirea principala dintre cele doua calendare la romani este ca calendarul oficial constituie un simplu tabel al zilelor grupate pe luni si saptamani pe cand, calendarul popular indica timpul optim pentru a serba sarbatorile, pentru arat si semanat, pentru petit si logodit, pentru mostenirea stramosilor sau aflarea ursitei etc. 

Sarbatorile de iarna

Oamenii din toata lumea considera aceasta Stanta Sarbatoare una din cele frumoase sarbatori din cadrul anului bisericesc, daca nu chiar cea mai frumoasca, pentru ca in aceasta perioada a anului cand se sarbatoreste Craciunul, ziua traditionala a nasterii Domnului nostru Iisus Hristos, dar nu in ultimul rand si trecerea dintre ani, revelionul, sarbatorirea venirii unui nou an "Anul Nou".

Asadar e vorba de o perioada mai indelungata de sarbatori. Fiind o oprtunitate pentru copii si parinti sa  petreaca mai mult timp unii cu altii, sarbatorile  de iarna par sa fie o oprtunitate ideala pentru multi dintre noi  pentru a petrece timp alaturi de cei dragi noua. 


         
            Unii numesc sarbatorile de iarna ca si “sarbatoarea nasterii Domnului sau Craciunul”, deoarece doresc ca in aceasta perioada a anului sa cinsteasca nasterea Mantuitorului. Probabil si o  parte dintre voi considera ca Craciunul este cel mai  important

Imagini Anul Nou (superbe)