Colindul La poarta la Stefan Voda

La poarta la Stefan Voda, este o colinda care imi place foarte mult, colinda este canta de maicutele de la manastirea Camarzani.


Colind vechi

Copilule cu ochi senini, un colind vechi cantat de un grup de copii, foarte frumos :)


Adevarul Despre Sarbatoarea Craciunului

Craciunul este o sarbatoare selebrata  de multi oameni credinciosi din intreaga lume. Este acea zi din an care are o anumita semnificatie in intreaga lume.
Pentru majoritarea oamenilor, aceasta sarbatoare este cea mai asteapta de peste an, ea implicand daruirea de daruri, participarea la petreceri si a sta la masa cu cei dragi.

Nasterea Mantuitorului

Craciunul este acea sarbatoare care ii uneste pe toti crestini indiferent de profesia lor. De Craciun oameni trebuie sa isi decoreze casele lor si bisericile, sa cumpere brazi si sa ii puna in casele lor pentru a-i impodobi, decorandu-i cu petale, globuri, etc.

         Cand soarele apune in ziua de 24 Decembrie, si intunericul acopera pamantul, familiile si bisericile se pregatesc pentru participarea la slujba nasterii Mantuitorului, si de a astepta colindatorii.

Ce inseamna Craciunul?

Un crestin adevarat este cel care se inchina si crede in Domnul Nostru Iisus Hristos, si care stie sa distinga raul de bine.
Adevarul este ca Craciunul se serba chiar inainte de nasterea Domnului nostru Iisus Hristos, iar studiile despre Craciun arata ca Craciunul in zilele noastre nu este altceva decat o colectie de traditii si obiceiuri preluate din alte culturi ale lumii.

Data de 25 Decembrie, era serbata in Roma, ea reprezentand in acea vreme celebrarea unui zeu, si renasterea fiului zeului. Acest lucru se serba cu mult inainte de nasterea Mantuitorului. Evenimentul a fost notat de romani si de alti pagani.

Aceste evenimente antice sustineau ca fiul zeului invia din morti , ca nou nascut si venerabil fiu. Acest lucru insemna o ocazie de celebrare, pentru daruirea de daruri.
Bradul era simbolul esentei vietii. Vrajitoarele si alti pagani, priveau sarbatoarea rosie ca un simbol pentru sangele reginei raiului, numita Diana. Lemnul sfant a inceput sa fie folosit de vrajitoari pentru baghete.

Intrebarea acum devine mai interesanta.Cum aceste particulartati contemporane variind de la catolicism la protestanti au  ajuns la baza bisericilor.

Cuvantul Craciun (in engleza Christmas) este o combinatie de cuvinte Christ si Mass. Cuvantul "Mass" insemnand moarte si a fost inventat de biserica romano catolica, si apartine  in exclusivitate biserici romane.
Pe scurt, Craciunul este o sarbatoare care tine strict de biserica catolica.

Un simplu studiu a aratat faptul ca biserica catolica, dezvaluie faptul ca in fiecare caz, biserica preia particularitatile si traditiile din triburi, culturi si natiuni pentru a-si creste numarul de oameni sub controlul lor. Pe scurt, biserica Romana spune cam asa "Aduceti-va zeii, zeitatile, ritualuri si rituri" si le vom atrbui  acestora titluri cu rezonanta crestina.

Craciunul, Sfanta Sarbatoare a nasterii Mantuitorului

Consider ca adevarata semnificatie a Craciunului este unica pentru fiecare dintre noi. Pentru unii ar putea insemna sa petreaca mai mult timp alaturi de cei dragi, pentru altii ar putea inseamna amintirea nasterii Domnului nostru Iisus Hristos , amintindu-si de vechile traditii si obiceiuri, sau a face un bine celui aflat in nevointa, oferindu-i ajutor  si de a fi alaturi de cel necajit.
 
Craciunul

Bucuria nasterii Domnului nostru Iisus Hristos este acea perioada in care cu toti ar trebui sa fim mai buni unii cu altii, in care ne intalnim cu cu dragi sau ne odihnim, in care primim colindatori si oferim  cadouri celor dragi, chiar si o scurta perioada de vacanta, in care sa uiti cu totul de stresul de zi cu zi de la locul de munca sau de la scoala sau din oricare parte.